Excellence Utvikling

Excel utvikling og VBA makro programmering

Fascinasjon

Hvordan hadde det vært om en oppgave i Excel som vanligvis tar en halv time kunne bli utført i bare 20 sekunder?

Det var spørsmålet jeg stilte meg selv før jeg kom i kontakt med makro programmering i Excel for første gang. Navnet mitt er Michael og jeg er Gründeren av Excellence Utvikling AS.

Det er allerede lenge siden jeg begynte å skrive makroer for mine egne behov. Denne kunnskapen ble veldig nyttig for meg når jeg begynte PhD studiet ved NTNU i Trondheim (Kjemisk Prosessteknologi). Eksperimentene jeg gjennomførte ga meg store mengder av data som måtte bli evaluert. Et av eksperimentene produserte 96 (!) Excel filer i seks timer. Det var utrolig mye arbeid å evaluere og konkludere disse før man kunne sette opp en graf med resultatene. Kollegaen min brukte nesten fire timer daglig for å gjenommføre denne jobben.

Da bestemte jeg meg å skrive en makro som skulle gjøre jobben for oss. Skrivningen av makroen tok fire timer og etter hvert var det mulig å gjennomføre jobben på mindre enn et minutt. Kan du tenke deg uttrykket i ansiktet til kollegaen min når han sa hva som faktisk var mulig ved å bruke en forholdsvis enkel makro?

Dette var også første gang jeg vurderte om det kunne være flere i både næringslivet og vitenskap som har behov for skreddersydde profesjonelle makroer. Etter en del vurdering og planlegging har jeg så bestemt meg å begi meg på eventyret og stifte Excellence Utvikling AS.

Lidenskap

Michael Markus Wycisk - Excellence Utvikling AS

Jeg elsker det jeg gjør i Excellence Utvikling AS. Det er inspirerende for meg å jobbe med kunder fra helt forskjellige bransjer, lære om deres ønsker og behov. Å hjelpe kundene med min evne til å tenke analytisk over gitte problemstillinger og å tilby konkrete løsninger er utrolig hyggelig for meg.

Når jeg har til slutt utarbeidet en profesjonell og funksjonell løsning for kunden og jeg ser at kunden er fullstendig fornøyd, så er det den største belønningen jeg kan tenke meg. Det er fantastisk å kunne gjøre en reel forskjell for kunden.

Er du interessert i å høre hva Excellence Utvikling kan gjøre for deg? Da er det bare å ta kontakt.